No demanem perdó per ser lliures.

[Aquí puedes ver el comunicado en otros idiomas]
[Here, you can read the text in other languages]

Han passat ja uns quants mesos des de la vaga del 29 de març* i l’Estat pretén ancorar-nos en aquesta data com un símptoma de derrota i desil•lusió. No obstant això, som conscients que el que aquell dia va ocórrer fou tant sol una petita mostra de la capacitat real que tenim les persones per fer front a l’estat de misèria que ens pretenen imposar. Per a nosaltres, no existeix distància alguna entre la crítica i la subversió del sistema polític, doncs pretenem atacar les causes de la desigualtat social, no gestionar-les. Una desigualtat que marca la diferència entre els quals tenen molt i els que no tenen gens, entre els armats i els desarmats, de voluntat i decisió. L’evidència de l’enfrontament fa que reprenguem la nostra capacitat d’acció per incidir en totes aquelles realitats que fan fort el valor de la dissidència que lluita per la transformació social. D’un costat l’Estat i els símbols del capital amb els seus gossos de presa que a cop de porra i goma defensen la pau per als seus amos; de l’altre, nosaltres, les desposseïdes de casa i salari, però mai d’il•lusió. Il•lusió per veure caure als nostres amos i que ja mai puguin donarnos ni treure’ns més drets. Perquè aquell dia vàrem trencar amb la legitimitat que pretenen imposar a les nostres accions: la legitimitat de l’obediència. Sense la vènia del govern paràrem les màquines, deixàrem de repartir i de cuinar per als nostres marits, per què no necessitem permís del govern per ser lliures.

Tenim clar que el poder sempre governarà per a la seva pròpia perpetuació. La llibertat és, per a nosaltres, una conquesta irrenunciable que no pot conviure amb nocions com la de poder, domini i autoritat. És un principi que guia les nostres accions i es fa palesa mentre aquestes duren. Llibertat és el que es respirava als carrers de Barcelona aquest dia 29, quan ens vam adonar de la nostra capacitat d’acció, de que els nostres objectius de canvi passen inevitablement per un enfrontament directe front aquells que ens neguen la paraula i la decisió, sense més motiu que l’utilitarisme del mercat.

I més tard… Més tard la repressió: judicis de tots els tipus, telenotícies, papers, advocats, pors i barrots. Alguns companys ja varen sofrir l’amarg tacte del presidi, altres encara no, però l’amenaça fa que visquin sempre amb una petita presó dins. Sentiment de ràbia quan sents en la teva pell que poden fer amb tu el que vulguin. En quin moment els hem donat tant poder? En quin moment ens va semblar aquesta una bona idea? Ràbia quan t’envien a la presó; ràbia quan et tiren de la teva casa; ràbia quan t’acomiaden del treball; ràbia quan et disparen i et colpegen; ràbia, en definitiva, quan t’imposen una vida que et lliga a la seva voluntat.

Per tot això, i per no hipotecar la nostra activitat política a causa de les despeses de la repressió, demanem el suport i la col•laboració de les nostres companyes i els nostres companys, a través de la qual es podrà diluir la càrrega que pesa sobre nosaltres per així tenir la possibilitat de seguir construint xarxes que ens permetin enfrontarnos a l’Estat i construir alternatives.

Res ens importen els seus discursos mediàtics, ni les seves formes repressives contra militants llibertàries, perquè en aquesta batalla no està en joc la nostra vida, sinó el món i, per això, vencerem. La nostra voluntat és ferma, perquè la guerra pot portar més sofriment, però la pau segur ens portarà esclavitud.

Visca la revolució social.
Visca l’anarquia.

* El passat 29 de Març de 2012 va tenir lloc una forta vaga general a
l’estat espanyol, a Barcelona es va convertir en un dia de lluita popular
atacant els causants i defensors de les nostres misèries, arran d’aquesta
diada més de 100 persones varen ser detingudes a tota Catalunya i 6 varen
estar sota presó preventiva (entre elles dues persones del barri de Sants).
Per col•laborar econòmicament amb l’esforç antirrepressiu de les
companyes de Sants, s’ha obert el següent número de compte:

Per col·laborar econòmicament amb l’esforç antirrepressiu de les companyes de Sants, s’ha creat aquest número de compte.

2100-0959-68-0100836750

A dia d’avui són 6 les encausades en el barri de Sants per el 29M. Anirem actualitzant informació sobre l’estat dels processos judicials.
Per contactar amb nosaltres podeu escriure’ns a: acciollibertària@riseup.net

Acció Llibertària de Sants.
https://acciollibertariasants.wordpress.com

________________________________________________________________

No hi haurà pau fins que no hi hagi llibertat. Actualització dels casos repressius a Sants arrel de la passada vaga del 29 de Març

Després de la jornada d’aturada general del 29 de Març del 2012, la maquinària repressiva de l’Estat es va posar en marxa per passar comptes del càstig que suposa la mobilització i la lluita de les oprimides. El mateix dia de la vaga ja va haver-hi desenes de detencions, que es van saldar amb tres companys en presó preventiva per delictes com desordres públics i danys. La cosa no va acabar així, i a les setmanes posteriors, la Conselleria d’Interior capitanejada per Felip Puig va donar ordre d’investigar a qualsevol preu els fets ocorreguts a la ciutat comtal: des de seguiments a militants dels moviments socials fins la creació de la famosa pàgina de delació ciutadana en la que l’esmenat departament cercava que la gent de a peu delatés als seus iguals apel·lant a un pretès sentit de responsabilitat ciutadana.

Així, el 19 d’abril van ser detinguts al sortir de les seves cases 4 companys, tres d’ells militants anarquistes del barri de Sants. Després del registre d’alguna vivenda, es confirmen els càrrecs d’incendi i desordres públics lligats als aldarulls que es produïren la tarda del 29 de març. El jutge de guàrdia els posà en llibertat amb càrrecs, amb l’obligació d’anar a firmar cada quinze dies, i una fiança de 6000 euros i la impossibilitat de sortir del país per a un d’ells.

A finals de maig, continuaren les detencions contra vaguistes, aquesta vegada pels fets ocorreguts durant el piquet del matí convocat pel Comitè de Vaga de Sants, on es produïren diversos incidents per la tensió obvia entre esquirols i vaguistes. Foren detingudes tres persones, de les quals es va decretar presó preventiva per a dues d’elles. Un cop més, l’Estat s’empara en una mala intencionada llibertat individual (la llibertat per anar a treballar un dia de vaga) per armar un discurs que intenta deslegitimitzar l’acció dels oprimits que, mitjançant l’eina de la vaga, cerquen revolucionar el present per a construir una societat més justa i igualitària.

Els càrrecs que pesen contra els companys són diversos i, alguns, d’elevada pena. Els càrrecs varien d’una a un altre, però les imputacions van des dels delictes lligats al piquet matutí convocat pel Comitè de Vaga del barri (coaccions, danys, lesions, furt…) fins els aldarulls que es van produir a la manifestació unitària de la tarda (incendi, danys, desordres públics, etc.).

Aquest augment de la qualificació penal (el delicte d’incendis està castigat amb la pena de presó de deu a vint anys) dona màniga ampla a la brigada d’informació dels Mossos d’Esquadra per a fer una investigació que fins ara s’havia justificat únicament en casos considerats greus (com els delictes de terrorisme i tràfic de drogues, per exemple), engreixant els seus fitxers policials amb registres domiciliaris, intervenció i descàrrega de telèfons, gràfics de relacions, etc.

De moment, en delictes del matí ja hi hagut vàries declaracions davant del jutge, que ha tingut que absoldre o arxivar vàries causes per falta de proves. Encara això, queden pendents diverses acusacions de coaccions, amenaces, lesions i danys relacionats amb el piquet del matí.

En els casos de la manifestació de la tarda, s’està seguint una investigació profunda que encara no ha conclòs, engreixant els atestats dels imputats.

De moment, las detingudes tenen mesures cautelars des del moment de la detenció: fiances, presentacions periòdiques als jutjats i restriccions per abandonar el país.

Amb aquest text i el seu precedent: No demanem perdó per ser lliures, pretenem informar de la situació repressiva al barri barcelonès de Sants relacionada amb la passada vaga del 29M, amb l’ànim d’enfortir les nostres lluites sense caure en el victimisme, aprendre del passat i mirar amb força el futur; ja que com ja vàrem dir, la guerra pot portar més sofriment, però la pau segur ens portarà esclavitud.

Visca l’anarquia

Visca la revolució social

Obrim el següent número de compte per a col·laborar econòmicament amb l’esforç antirrepressiu de les companyes de Sants:

2100-0959-68-0100836750

Anirem actualitzant informació sobre els processos judicials oberts.

Per a contactar amb nosaltres, podeu escriure’ns a:

acciollibertariasants@riseup.net

Acció Llibertària de Sants

Acció Llibertària de Sants

One response to “No demanem perdó per ser lliures.

  1. Retroenllaç: No hi haurà pau fins que no hi hagi llibertat. Actualització dels casos repressius a Sants arrel de la passada vaga del 29 de Març | Acció Llibertària de Sants·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s