[CAT/CAST] No hi haurà pau fins que no hi hagi llibertat. Actualització dels casos repressius a Sants arrel de la passada vaga del 29 de Març

[Aquí podeu llegir el comunicat anterior]
[Aqui podeis leer el comunicado anterior]

Després de la jornada d’aturada general del 29 de Març del 2012, la maquinària repressiva de l’Estat es va posar en marxa per passar comptes del càstig que suposa la mobilització i la lluita de les oprimides. El mateix dia de la vaga ja va haver-hi desenes de detencions, que es van saldar amb tres companys en presó preventiva per delictes com desordres públics i danys. La cosa no va acabar així, i a les setmanes posteriors, la Conselleria d’Interior capitanejada per Felip Puig va donar ordre d’investigar a qualsevol preu els fets ocorreguts a la ciutat comtal: des de seguiments a militants dels moviments socials fins la creació de la famosa pàgina de delació ciutadana en la que l’esmenat departament cercava que la gent de a peu delatés als seus iguals apel·lant a un pretès sentit de responsabilitat ciutadana.

Així, el 19 d’abril van ser detinguts al sortir de les seves cases 4 companys, tres d’ells militants anarquistes del barri de Sants. Després del registre d’alguna vivenda, es confirmen els càrrecs d’incendi i desordres públics lligats als aldarulls que es produïren la tarda del 29 de març. El jutge de guàrdia els posà en llibertat amb càrrecs, amb l’obligació d’anar a firmar cada quinze dies, i una fiança de 6000 euros i la impossibilitat de sortir del país per a un d’ells.

A finals de maig, continuaren les detencions contra vaguistes, aquesta vegada pels fets ocorreguts durant el piquet del matí convocat pel Comitè de Vaga de Sants, on es produïren diversos incidents per la tensió obvia entre esquirols i vaguistes. Foren detingudes tres persones, de les quals es va decretar presó preventiva per a dues d’elles. Un cop més, l’Estat s’empara en una mala intencionada llibertat individual (la llibertat per anar a treballar un dia de vaga) per armar un discurs que intenta deslegitimitzar l’acció dels oprimits que, mitjançant l’eina de la vaga, cerquen revolucionar el present per a construir una societat més justa i igualitària.

Els càrrecs que pesen contra els companys són diversos i, alguns, d’elevada pena. Els càrrecs varien d’una a un altre, però les imputacions van des dels delictes lligats al piquet matutí convocat pel Comitè de Vaga del barri (coaccions, danys, lesions, furt…) fins els aldarulls que es van produir a la manifestació unitària de la tarda (incendi, danys, desordres públics, etc.).

Aquest augment de la qualificació penal (el delicte d’incendis està castigat amb la pena de presó de deu a vint anys) dona màniga ampla a la brigada d’informació dels Mossos d’Esquadra per a fer una investigació que fins ara s’havia justificat únicament en casos considerats greus (com els delictes de terrorisme i tràfic de drogues, per exemple), engreixant els seus fitxers policials amb registres domiciliaris, intervenció i descàrrega de telèfons, gràfics de relacions, etc.

De moment, en delictes del matí ja hi hagut vàries declaracions davant del jutge, que ha tingut que absoldre o arxivar vàries causes per falta de proves. Encara això, queden pendents diverses acusacions de coaccions, amenaces, lesions i danys relacionats amb el piquet del matí.

En els casos de la manifestació de la tarda, s’està seguint una investigació profunda que encara no ha conclòs, engreixant els atestats dels imputats.

De moment, las detingudes tenen mesures cautelars des del moment de la detenció: fiances, presentacions periòdiques als jutjats i restriccions per abandonar el país.

Amb aquest text i el seu precedent: No demanem perdó per ser lliures, pretenem informar de la situació repressiva al barri barcelonès de Sants relacionada amb la passada vaga del 29M, amb l’ànim d’enfortir les nostres lluites sense caure en el victimisme, aprendre del passat i mirar amb força el futur; ja que com ja vàrem dir, la guerra pot portar més sofriment, però la pau segur ens portarà esclavitud.

Visca l’anarquia

Visca la revolució social

Obrim el següent número de compte per a col·laborar econòmicament amb l’esforç antirrepressiu de les companyes de Sants:

2100-0959-68-0100836750

Anirem actualitzant informació sobre els processos judicials oberts.

Per a contactar amb nosaltres, podeu escriure’ns a:

acciollibertariasants@riseup.net

Acció Llibertària de Sants

——————————————————————————————————————————

 No habrá paz hasta que no haya libertad.

Actualización de los casos represivos en Sants a raíz de la pasada huelga del 29 de Marzo

Tras la jornada de paro general del 29 de Marzo de 2012, la maquinaria represiva del Estado se puso en marcha para dar cuenta del castigo que supone la movilización y la lucha de las oprimidas. El mismo día de la huelga ya hubo decenas de detenciones, que se saldaron con tres compañeros en prisión preventiva por delitos como desórdenes públicos y daños. La cosa no acabó ahí, y en las semanas posteriores, la Consejería de Interior capitaneada por Felip Puig dio orden de investigar a cualquier precio los hechos ocurridos en la ciudad condal: desde seguimientos a militantes de los movimientos sociales hasta la creación de la famosa página de colaboración ciudadana en la que dicho departamento buscaba que la gente de a pie se chivara de sus iguales apelando a un pretendido sentido de responsabilidad ciudadana.

Así, el 19 de abril fueron detenidos a la salida de sus casas 4 compañeros, tres de ellas militantes anarquistas del barrio de Sants. Tras el registro de alguna vivienda, se confirman los cargos de incendio y desórdenes públicos ligados a los disturbios que se produjeron la tarde del día 29 de marzo. El juez de guardia les puso en libertad con cargos, con la obligación de ir a firmar cada quince días, y una fianza de 6.000 euros y la imposibilidad de salir del país para uno de ellos.

A finales de mayo, continuaron las detenciones contra los huelguistas, esta vez por los hechos ocurridos durante el piquete de la mañana convocado por el Comité de Huelga de Sants, dónde se produjeron varios incidentes por la tensión obvia entre esquiroles y huelguistas. Fueron detenidas tres personas, de las que se decretó prisión preventiva para dos de ellas. Una vez más, el Estado se ampara en una mal intencionada libertad individual (la libertad para trabajar un día de huelga) para armar un discurso que intenta deslegitimar la acción de los oprimidos que, mediante la herramienta de la huelga, buscan revolucionar el presente para construir una sociedad más justa e igualitaria.

Los cargos que pesan contra los compañeros son diversos y, algunos, de elevada pena. Los cargos varían de una a otra, pero las imputaciones van desde los delitos ligados al piquete matutino convocado por el Comité de Huelga del barrio (coacciones, daños, lesiones, hurto…) hasta los disturbios que se produjeron en la manifestación unitaria de la tarde (incendio, daños, desordenes públicos, etc.).

Este aumento de la calificación penal (el delito de incendios está castigado con la pena de prisión de diez a veinte años) da manga ancha a la brigada de información de los Mossos d’Esquadra para hacer una investigación que hasta ahora se había justificado únicamente en casos considerados graves (como los delitos de terrorismo y tráfico de drogas, por ejemplo), engordando sus ficheros policiales con registros domiciliarios, intervención y descarga de teléfonos, gráficos de relaciones, etc.

De momento, en delitos de la mañana han habido ya varias declaraciones ante el juez, que ha tenido que absolver o archivar varias causas por falta de pruebas. Aun así, quedan pendientes diversas acusaciones de coacciones, amenazas, lesiones y daños relacionados con el piquete de la mañana.

En los casos de la manifestación de la tarde, se está siguiendo una investigación profunda que aún no ha concluido, engordando los atestados de los imputados.

Por el momento, las detenidas tienen medidas cautelares desde el momento de la detención: fianzas, presentaciones periódicas en los juzgados y restricciones para abandonar el país.

Con este texto y su precedente: No pedimos perdón por ser libres, pretendemos informar de la situación represiva en el barrio barcelonés de Sants relacionada con la pasada huelga del 29M, con ánimo de fortalecer nuestras luchas sin caer en el victimismo, aprender del pasado y mirar con fuerza al futuro; pues como ya dijimos la guerra puede traer más sufrimiento, pero la paz seguro nos traerá esclavitud.

Viva la anarquía

Viva la revolución social

Abrimos el siguiente número de cuenta para colaborar económicamente con el esfuerzo antirepresivo de las compañeras de Sants:

2100-0959-68-0100836750

Iremos actualizando información sobre los procesos judiciales abiertos.

Para contactar con nosotros, podéis escribirnos a:

acciollibertariasants@riseup.net

Acció Llibertària de Sants

One response to “[CAT/CAST] No hi haurà pau fins que no hi hagi llibertat. Actualització dels casos repressius a Sants arrel de la passada vaga del 29 de Març

  1. Retroenllaç: Comedor Antirrepresivo | Juventudes Libertarias de Madrid·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s