Sobre les detencions d’anarquistes, el registre de l’Ateneu Llibertari de Sabadell, el desallotjament de Can Piella i la criminalització d’aquells que lluiten

Imatge

El passat 15 de maig de 2013, va aparèixer a la premsa la noticia de la detenció d’un grup de 5 anarquistes per ordre de l’Audiència Nacional imputats dels càrrecs d’enaltiment al terrorisme i organització terrorista. Consecutivament, es va realitzar l’escorcoll de l’Ateneu Llibertari de Sabadell per part de la policia, on es van endur discs durs dels ordinadors i material divers.

A hores d’ara, s’han confirmat els 5 detinguts (1 noi a Sabadell, 3 al municipi de Cantallops i 1 a Avinyò) i resten segrestats a la presò de Soto del Real (Madrid). Durant els dies posteriors al 15 de maig, la premsa va estar tot el dia deixant anar informació sense contrastar, sensacionalista i difamatòria per tal d’ intentar embrutar la imatge del moviment anarquista a partir de la criminalització d’aquest. Avui en dia, dubtem que algú s’empassi el que diuen uns mitjans que porten anys demostrant a qui serveixen i quina visió donen de la realitat, una visió a les ordres dels qui manen. No ens sorprèn, no és res nou que s’intenti criminalitzar als sectors que lluiten, posen en qüestió el paper que juga l’Estat i intenten combatre tot el conjunt d’injustícies socials que es legitimen a través de les seves lleis aplicades a cops de porra.

No ens oblidem de les onades repressives contra la gent que va lluitar a les darreres vagues generals o els imputats per l’intent d’aturar el Parlament el 15J. La llei la fan els qui governen i es canvia segons les necessitats de cada moment per tal de protegir a l’elit econòmica i política i els seus privilegis. Criminalitzen les idees i les pràctiques que poden fer trontollar l’Estat, per això es detenen i reprimeixen aquells que utilitzen accions més simbòliques com aquells que realitzen accions més contundents o que provoquen danys materials a les infraestructures del poder.

Tampoc oblidem els intents de criminalització, equiparant amb el nazisme o parlant de terrorisme, amb el moviment per aturar els desnonaments impulsats per la PAH. Respecte l’equiparació de l’anarquisme amb el terrorisme només li trobem una explicació. L’intent de desprestigiar a un moviment polític que intenta combatre totes les injustícies que se’ns imposen i que, a l’hora, intenta generar una cultura carregada d’uns valors que a l’Estat no li convé. La horitzontalitat, la igualtat i el suport mutu trenquen amb la jerarquització, individualització i elitisme amb el que es sustenta l’Estat i el Capitalisme.

Parlen de terrorisme, quan realment qui sembra el terror a través del monopoli de la violència és el propi Poder. Terrorisme són els més de 6 milions d’aturats en tot l’Estat, les milers d’ordres executòries de desnonaments que es produeixen contínuament, les retallades en àmbits tan bàsics com la salut, la precarietat de les feines i la regressió contínua dels drets laborals que veiem reflectits en el nostre quotidià. No volem defensar tampoc un treball assalariat, una sanitat o educació pública i uns drets i deures que ens situen amb una dependència total del que ens ofereix l’Estat, obligats a viure en unes condicions que no hem escollit i sent incapaços d’enfrontar-nos a elles, havent-hi certs aspectes que hem hagut d’acceptar temporalment. Que amb l’arribada de la crisi ens facin viure encara pitjor és un desafiament i un triomf seu si no hi ha una resposta contundent que els freni els peus.

És per això que, avui com ahir, desallotgen els centres okupats (el darrer va ser el mateix 15 de maig a Can Piella, masia okupada amb un projecte fort i consolidat d’autogestió), persegueixen unes idees i les titllen de violentes per criminalitzar-les, envaeixen els nostres espais i intenten aplacar les ganes de lluitar a través de la por i la intoxicació de la opinió pública gràcies a la col•laboració dels mitjans de comunicació.
És per això que fem una crida a la solidaritat amb les i els companyes detingudes, desallotjades i segrestades dimecres 15 de maig i dirigim les nostres veus cap aquelles qui lluiten i intenten mantenir-se fermes en uns ideals que, malgrat l’intent de destruir-los, segueixen vius i presents.
Seguim atentes a les actualitzacions de l’estat i l’evolució del cas de les represàlies del 15 de Maig.

Anarquistes de Sants

One response to “Sobre les detencions d’anarquistes, el registre de l’Ateneu Llibertari de Sabadell, el desallotjament de Can Piella i la criminalització d’aquells que lluiten

  1. Retroenllaç: SerrAtramuntana SierrAmaestra | serratramuntanasierramaestra·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s