Portem un nou món als nostres cors

Acció Llibertària va començar fa unes setmanes al barri de Sants una campanya de difussió de les idees i valors llibertaris, el barri es va despertar ple de pintades fetes amb plantilles, pancartes i cartells, també ens heu pogut trobar durant les 3  últimes setmanes posant paradetes per repartir els fulletons que hem tret.

Aquí teniu un vídeo que resumeix el segon cartell de la campanya!

Aquí el primer vídeo que vàrem penjar per promocionar la campanya!

Aquí us deixem els tres llibrets que hem tret al carrer.

En el tercer llibret parlem d’idees, funcionament i aspiracions del nostre grup.

Dibujoasdasd

En aquest text sota el nom de “Breu història de l’anarquisme i algunes nocions bàsiques” tractem de donar una petita introducció a com nosaltres entenem l’anarquisme i fent un repàs a la història de distintes revoltes insurreccions i del naixement de l’anarquisme.

apuntem

En aquest text sota el nom “Lluites i resistències d’un món rebel” parla sobre les idees anarquistes a distintes lluites.

El llibret el podeu llegir clicant a la imatge, o el podeu descarregar aquí: Lluites i resistències d’un món rebel

Portada pdf lluites

Per acabar us adjuntem els dos cartells que s’han utilitzat durant la campanya:

cartel1cors

cartel2cors

9 responses to “Portem un nou món als nostres cors

 1. Lluitar, anarquia, bla bla bla… Lo únic que heu fet ha sigut embrutar el barri amb pintades de cors per tot arreu. Aquest barri es tant meu com vostre, i no crec que tingueu dret a anar embrutant-lo a base de grafits i que la resta ens haguem de callar. Us agradaria que algú entrés al vostre local del carrer Maria Victòria per la nit i l’omplís de pintades? A mes, amb la jeta de deixar una firma dient qui ha sigut. Us quedarieu de braços plegats?
  Qui borrarà aquests grafits? Ah, clar, l’ajuntament amb els nostres impostos! No, si a sobre d’embrutar el barri i deixar-lo fet una merda, ens costeu diners!

  Aneu a cagar!

  • Sr. “afectat per les pintades”
   Haig de confessar q el seu comentari m’ha sorpres prou com per decidir-me a perdre el meu temps en contestar.
   Estic totalment d’acord amb voste en que la decoracio del barri hauria de ser una questio d’interes public i que, per tant, totes hauriem de decidir com volem que sigui. Per la meva banda, estic farta d’anuncis de productes estupids amb cossos de dones seminues, cartells de comercos anunciant les seves ofertes fraudulentes o pancartes de l’ajuntament amb slogans populistes q, com be diu voste, es paguen amb els nostres impostos!!
   Referent a aquesta ultima questio, veient la seva preocupacio sobre a on van a parar els nostres diners, li volia preguntar si es troba inmers en alguna campanya per denunciar la corrupcio politica existent, sap la quantitat de diners NOSTRES que s’estan embutxacant? M’explica en que esta voste treballant concretament? Potser m’hi sumo…O es voste d’aquells que es queixa als bars pero despres se’n va a casa a donar-li la tabarra al televisor? (quins telediaris…el mon esta fatal…)
   Finalment, respecte a passar a pintar el local de Maria Victoria…ostres, no tenia ni idea de que aquesta gent havia entrat a casa seva a canviar-li el color de les parets del seu lavabo…home, aqui si q potser n’han fet un gra massa…o potser es que el seu lavabo es horroros? a vegades l’ull d’un artista pot donar un cop de ma, deixi’s aconsellar, no sigui caparrut…
   I ja acabo…sintonitzat amb la seva retorica exquisita i treballada:
   Vagi-se’n a cagar!!!

   pd. per la resta, sento les faltes ortografiques…la tecnologia, q fa teclats perversos…

   • No tienes porque contestarle insultandolo, no te bajes a su nivel.
    Por otro lado, me gusta la iniciativa del blog y vuestra actitud, aplaudo a todo incorformista que se hace ver y tiene conciencia social e inquietudes políticas, algo raro de ver hoy en día.
    Una pregunta, representais tambien a can vies?? Soy del barrio y me pareció muy triste que el jueves pasado cuando volvía de la manifestación encontrarme a los jovenes en la calle bebiendo.

   • Hola! Gracias por el comentario. Contestándote a lo de si representamos a Can Vies, la respuesta es no, como colectivo estamos ubicados el Ateneu Llibertari de Sants, Can Vies funciona de forma autónoma mediante una asamblea de la qual participan colectivos. Igualmente si que tenemos relaciones con el CSA Can Vies ya que participamos del colectivo “Sopadors” haciendo 2 cenadores populares cada mes (los miércoles) y algunas de nosotras han participado de la campaña contra el desalojo. Sentimos que la imagen vista des de fuera haya sido esa del CSA, a nivel personal pido que tengas en cuenta que es un centro social abierto donde pasa mucha gente que participa de diversas formas, algunos más comprometidos en lo político y algunos que sienten el espacio más como un lugar de ocio,

  • Hola, veo que habláis en catalán y pediré perdón por no hacerlo, pero me expreso mejor en castellano.

   Creo que estas personas lo único que quieren mostrar en la calle es que un mundo distinto es posible, un mundo sin jerarquías donde el grande sea igual que el pequeño en todos los sentidos (resumiendo mucho, muchísimo…)

   Parese a observar las cosas, y el sentimiento de los demás antes de juzgarlo de una forma tan desagradable.

   Buenas tardes.

   P.D: El arte muestra alegría y dolor, aveces ambas. Creo que la pintada esta muy lograda, felicidades.

 2. hola,
  sòc veina del barri i evidentment he vist les pintades. La meva impressió va ser, “ostres, aquest lema m’agrada, em sembla interessant, potser diuen coses que m’arriben”. Ahir a la tarda em passo pel parc i em trobo un grup reduït de gent amb un noi tot explicant la Setmana Tràgica. M’espero una estona, “bé, quan acabi la lliçó d’història ens explicaran qué proposen?”.Miro al voltant: semblen tots colegues….
  Estic una estona i marxo, avorrida.. Hauria d’haver tingut paciència? no ho tinc tan clar. No creieu que hauríeu de ser més propers, de comunicar millor? La campanya del cor em sembla fantàstica. I de cop em trobo una xerrada que comená amb classe teòrica que fa la gent ni s’atansi. Tot plegat sembla un cercle que es retroalimenta i formant part del sistema que tant critica.
  Si voleu que la gent obrim les orelles aquesta no és la manera. No és fer una lliço aburrida d’història, emetre soflames i panfletos que heu llegit en algun manual. Estem al segle XXI , Marx s’ha de llegir desde la nostra posició. Som post-moderns, formats en un individualisme que molts ja no acceptem, però ningú no treballa ja en una fàbrica, els aturats venen de les universitats , d’un sistema de protecció social que garantia tot. Cal construir una nova conciència crítica, i vosaltres us tanqueu en frases fetes que mai arribaran a la gent fora del vostre cercle.
  El dia abans hi havia la concentració a la subdelegació del govern demanant la dimisió del Rajoy. On era el cor? Hagués estat una bona oportunitat de visibilitzar-vos i fer pinya amb altres moviments socials. D’això es diu col·laborar.

  • Hola Inma! Entenc que la teva percepció de l’acte de l’altre dia hagi sigut aquesta.
   Explicar que abans de començar es va anar per tot el parc repartint material i explicant el que fem i el material que s’ha tret, Res mes començar la xerrada també es va fer una introducció explicant la campanya i què fa el nostre col·lectiu. igualment un parell de persones vem estar repartint material al voltant de l’acte i qui va voler es va apropar a preguntar-nos qui érem i qué fem i es va explicar.

   Igualment, i aquesta és la meva perspectiva individual i no del col·lectiu, és que la xerrada va ser molt llarga i va caure en ser nomès una reinvindicació històrica, la intenció de moltes de nosaltres no era aquesta, era donar-li una perspectiva actual, però en això va jugar també el que els ponents s’havien preparat.

   També crec que en aquest tipus d’actes tens raò que sembla que siguin un grup de colegues, potser també juga un paper veure que la gent està asentada en cercle (tancat), fugim també de que hi hagi dos ponents de cara a la gent i aquesta sigui mera expectadora (cosa que per la durada de la xerrada va ser difícil evitar).
   Dir també que sí que potser alguns dels que estàvem ens coneixiem del barri o d’altres convocatòries, però no era la tònica general.

   Però si, en general aquesta visió és una crítica que tenim sempre als actes, y cerquem les formes per tratar d’evitar-la, però en segons quines coses és difícil d’evitar. Gràcies per compartir aquesta sensació perquè ens ajuda a adonar-nos de certes actituds.

   Igualment com a col·lectiu no nomès proposem certes idees bàsiques explicades als llibrets, si no que las intentem portar a terme en tots els àmbits que participem, i això no és nomès anar a manifestacions com la de l’altre dia, (que hi vem anar gent, encara que no fos amb la bandera) si no també participar dels projectes que hi ha al barri basats en aquestes idees, com és l’Ateneu i Can Vies, l’Assemblea de Barri i Can Batlló on alguns estem desenvolupant projectes. Si estàs interessada una mica en el que fem passat qualsevol dilluns per l’Ateneu i en parlem, o si tinguessis ganes de fer quelcom, igual. Nomès volia explicar que la campanya aquesta ha sigut nomès una part de l’activitat del grup l’últim any, i que potser ha sigut la més visible però no la més important.

   Salut!

 3. Hola,
  gràcies per la resposta. M’interessa el tema de l’assamblea de barri. Tenen blog? també és el dilluns que funcionen a l’Ateneu?

  • Hola!
   L’assemblea de barri funciona una mica com a estructura aglutinadora dels diferents col·lectius que treballen al barri des d’un punt de vista anticapitalista, actualment es troba bastant parada a excepció de la feinada que suposa la preparació de les festes alternatives de Sants. Si vols quedem un dia al setembre quan els col·lectius comencin a activar-se i t’expliquem una miqueta els diferents col·lectius que hi ha al barri i la feina que fan. Igualment el blog de l’Assemblea del Barri de Sants és aquest, encara que no s’actualitza massa: http://abs.sants.org/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s