19 de Juliol. Portem un nou món als nostres cors.

Imatge

El proper 19 de juliol fem un acte al carrer per presentar la campanya “Portem un nou món als nostres cors”. Com a Acció Llibertària de Sants, hem volgut llençar un missatge directe sobre quins són els principis i les pràctiques de l’anarquisme. “Anarquisme” és només una paraula per anomenar unes maneres de fer i de pensar que acompanyen a la humanitat des de que aquesta té consciència de si mateixa. I és així, precisament, perquè aquests són i seran atemporals. L’anarquisme es fonamenta en la lluita contra la autoritat. Contra aquella autoritat que determina com hem de cobrir les nostres necessitats, com ens hem de relacionar entre nosaltres, com hem de viure en aquest món.

Amb aquesta campanya, hem volgut recollir la experiència anarquista que ha acompanyat durant la història les diferents lluites que han qüestionat i lluitat contra la autoritat: l’alliberament per la lliure circulació de les persones, la destrucció de les fronteres i la ofensiva feixista, l’alliberament de la dona respecte al seu paper definit com a subjecte supeditat a l’activitat de l’home, les lluites pel respecte del mediambient i els éssers que conviuen amb nosaltres i les lluites per la dignificació de les condicions laborals quan el treball assalariat és un mal al qual ens obliguen a optar.

Com segurament sabreu, el proper divendres 19 de juliol es commemora el 77 aniversari d’un dels episodis més destacables de la història en lluita per la llibertat: la Revolució Social Llibertària. Precisament va ser la ciutat de Barcelona una de les més importants en aquesta gesta, i va ser als nostres carrers i barris on les treballadores i els treballadors posaren en marxa un projecte de convivència en igualtat i llibertat que a dia d’avui no ha estat repetit en cap altre lloc del món.

En l’actualitat, els principis que van inspirar la revolució del 19 de juliol són, malauradament, molt menys presents en la societat. No obstant això, d’un temps ençà hem vist com s’aguditzen les desigualtats i misèries d’una banda, i la contestació social i la protesta per l’altra. A causa d’això ens sembla molt necessari recordar els plantejaments revolucionaris que des de l’anarquisme van ser impulsats pel proletariat barceloní i de gran part de l’estat espanyol. La campanya “Portem un nou mon als nostres cors” tracta de donar a conèixer aquests plantejaments bàsics que els i les anarquistes d’avui dia heretem dels nostres digníssims avis.

Precisament per donar a conèixer aquesta campanya, alhora que per fer memòria i conèixer els successos d’aquell 19 de juliol del 36, us convidem a tots a que participeu en els actes que hem preparat per al proper divendres al barri de Sants.

Acció Llibertària de Sants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s