Carta a la direcció del periòdic “Catalunya”. La CGT i la apropiació de lluites alienes

Després de 3 setmanes sense rebre contestació publiquem la següent missiva:
A LA DIRECCIÓN DEL PERIÓDICO “Catalunya”

Nos dirigimos a vosotros en relación a la portada del periódico “Catalunya” correspondiente al mes de enero de 2014, en el que aparece en portada a todo color una imagen correspondiente a una campaña realizada por nuestro grupo en el barrio de Sants.

Dicha imagen es muy representativa de la actividad de nuestro grupo, y entendemos que ha sido utilizada para fines con los que no estamos de acuerdo y que precisamente en esa misma campaña denunciábamos. Por todo ello, apelamos a vuestro sentido de la responsabilidad y os instamos a que publiquéis en el número de abril del mismo periódico el texto anexo a este documento, que lleva por título

“La CGT i la apropiació de lluites alienes”

Entendemos que la CGT Catalunya i Balears, consciente o inconscientemente, ha utilizado nuestro trabajo perjudicándonos, por lo que pensamos que es justo, como compensación, que nos permitan expresarnos en las páginas del mismo periódico.

Por último comentaros que de no recibir contestación, así como si finalmente decidís no publicar nuestra carta, seremos nosotros mismos quienes le demos difusión por los medios que utilizamos habitualmente.

Sin más particular, recibid un saludo anarquista.
Acció Llibertària de Sants.

Anexo:

La CGT i la apropiació de lluites alienes.

A la portada del diari “Catalunya”, òrgan del sindicat CGT del territori homònim, corresponent al mes de gener de 2014, apareix una imatge a tot color corresponent a una pintada del barri de Sants de Barcelona.

Aquesta pintada forma part d’una campanya que el nostre col·lectiu anarquista va dur a terme durant la passada primavera, amb l’objectiu de difondre les idees anarquistes al barri. Va ser una campanya molt intensa, per la qual cosa, després de realitzar-la se’ns identifica força amb aquesta, en especial amb les pintades com la que apareix a la portada de “Catalunya.

Ens costa creure que la persona que va escollir la imatge per a la portada no tingués constància de qui eren els seus autors, quin tipus de col·lectiu i quines inquietuds intentaven manifestar. Més que res per què al igual que el barri estava ple de pintades idèntiques, també ho estava de cartells en que, sota la mateixa iconografia, es defensava un anarquisme, entre d’altres coses, “autogestionat i antiestatal”, i aquests cartells sí que estaven signats pel col·lectiu. És per tot això que ens molesta que es decidís utilitzar la nostra pintada per part d’un sindicat que es troba emmarcat dins dels paràmetres dels que, precisament amb aquesta campanya, ens volíem distanciar.

Per la part que ens toca, ens veiem obligats a aclarir això, ja que sentim que se’ns ha utilitzat. La CGT es pot posar els adjectius que prefereixi, però ens agradaria deixar clar que al menys per nosaltres, el fet de ser llibertàries o anarquistes no es compatible amb la col·laboració estatal, la mediació a comitès d’empresa o el cobrament de subvencions. Per tot això agrairíem que des d’aquest sindicat no es repetissin actituds d’apropiació de lluites o campanyes alienes, al menys en referència al nostre col·lectiu, i molt menys argumentant una suposada “afinitat” que es evident que no existeix.

Acció Llibertària de Sants.
Febrer de 2014

One response to “Carta a la direcció del periòdic “Catalunya”. La CGT i la apropiació de lluites alienes

  1. Que la CGT falsea y se apropia de propaganda de otras organizaciones no es nada nuevo. Parece ser que son tan rastreros/as que no saben ni disimular, o no quieren…

    El tiempo a puesto y pondrá a cada uno/a en su lugar…

    ¡Salud y anarquía!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s