Una nova Federació Anarquista comença a caminar.

Una nova Federació Anarquista comença a caminar.

L’any 2013 naixia ambel debat organitzatiu de l’anarquisme a Catalunya sobre la taula, un debat que donat l’esclat de lluites i la creixent aparició de grups llibertaris era més que necessari. Aquest es va plasmar en debats i trobades de diferents grups arreu del territori, i, el juny del mateix any, una trentena de grups, col•lectius i espais s’ajuntaven al voltant d’ una proposta concreta per tal de conèixer-se a Can Masdeu a Barcelona, parlar de la seva activitat i  de les necessitats que se’n derivaven de cara a una possible organització comuna.

Veient la necessitat de continuar el debat, una part dels grups generaren una comissió tècnica, obrint un procés d’aportació de ponències, ja de cara a una segona trobada que es celebrà el novembre a l’Ateneu Llibertari La Paquita de la Bisbal. En aquesta trobada van acordar-se els primers objectius i consensos de mínims, amb el sentir general de caminar cap a una federació que articulés les relacions entre col•lectius llibertaris catalans. També es va acordar establir el congrés fundacional de l’organització el juny del 2014. S’obria de nou un procés de debat intern per tal de donar forma al pacte associatiu de la futura organització, i paral•lelament els grups generaven una publicació de debat intern on poder aportar textos i reflexions, amb la intenció d’anar coneixent-se i així es materialitzava Clau de Volta, editada el Maig del 2014.

El congrés celebrat el passat juny al CSA Can Sanpere de Premià de Mar va ser un èxit, i al voltant d’una vintena de grups van acordar un pacte associatiu de mínims amb el qual la Federació ha de començar a caminar. Els grups acordaren uns principis, mitjans i finalitats, així com una sèrie d’objectius per a la organització, dotant-se d’ una estructura per tal de poder dur-los a terme. Com és normal, una sèrie de debats quedaren oberts i s’hauran de tenir en un futur pròxim. No us penseu que aquest procés s’acaba, més aviat tot el contrari, acaba de començar.

Publiquem aquesta breu notícia per tal d’informar a tothom que pugui estar interessat/da en saber com avança aquest procés organitzatiu a l’espera de la ratificació en el proper Ple del pacte associatiu i d’un comunicat públic més extens.  Convidem a tots aquells grups o col•lectius que estiguin interessats, a posar-se en contacte amb el procés a través del mail que facilitem a continuació.

Aprofitem també per donar un forta abraçada solidària a la resta de companys i companyes que lluiten, especialment a aquells i aquelles que es troben patint la repressió estatal. Tota la nostra solidaritat.

Federació Anarquista de Catalunya. Setembre 2014.
federacioanarquista@riseup.net

[Cast.]

Una nueva Federación Anarquista comienza a caminar.

El año 2013 nacía con el debate organizativo del anarquismo en Cataluña sobre la mesa, un debate que dado el estallido de luchas y la creciente aparición de grupos libertarios era más que necesario. Este debate se plasmó en debates y encuentros de diferentes grupos en todo el territorio, y, el junio del mismo año, una treintena de grupos, colectivos y espacios se juntaban alrededor de una propuesta concreta para conocerse en Can Masdeu en Barcelona, hablar de su actividad y de las necesidades que se derivaban de cara a una posible organización común.

Viendo la necesidad de continuar el debate, una parte de los grupos generaron una comisión técnica, abriendo un proceso de aportación de ponencias, ya de cara a un segundo encuentro que se celebró el noviembre en el Ateneo Libertario La Paquita de la Bisbal de l’Empordà. En este encuentro se acordaron los primeros objetivos y consensos de mínimos, con el sentir general de caminar hacia una federación que articulara las relaciones entre colectivos libertarios catalanes. También se acordó establecer el congreso fundacional de la organización el junio del 2014. Se abría de nuevo un proceso de debate interno para dar forma al pacto asociativo de la futura organización, y paralelamente los grupos generaban una publicación de debate interno donde poder aportar textos y reflexiones, con la intención de ir conociéndose, y así se materializaba Clau de Volta, editada el Mayo del 2014.

El congreso celebrado el pasado junio en el CSA Can Sanpere de Premià de Mar fue un éxito, y alrededor de una veintena de grupos acordaron un pacto asociativo de mínimos con el cual la Federación tiene que empezar a andar. Los grupos acordaron unos principios, medios y finalidades, así como una serie de objetivos para la organización, dotándose de una estructura para poder llevarlos a cabo. Cómo es normal, una serie de debates quedaron abiertos y se tendrán que tener en un futuro próximo. No os penséis que este proceso se acaba, más bien todo el contrario, acaba de empezar.

Publicamos esta breve noticia para informar a todo el mundo que pueda estar interesado/a en saber cómo avanza este proceso organizativo a la espera de la ratificación en el próximo Pleno del pacto asociativo y de un comunicado público más extenso. Invitamos a todos aquellos grupos o colectivos que estén interesados, a ponerse en contacto con el proceso a través del mail que facilitamos a continuación.

Aprovechamos también para dar un fuerte abrazo solidario al resto de compañeros y compañeras que luchan, especialmente a aquellos y aquellas que se encuentran sufriendo la represión estatal. Toda nuestra solidaridad.

Federación Anarquista de Cataluña. Septiembre 2014.
federacioanarquista@riseup.net

One response to “Una nova Federació Anarquista comença a caminar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s