No volem viure com esclaves, Aramark acomiada i explota

Des d’Acció llibertària de Sants ens volem solidaritzar i prendre la iniciativa amb les dues treballadores acomiadades, una d’elles militant del nostre col·lectiu, per l’empresa Aramark, en els centres de treball del Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Les treballadores porten anys de relació laboral en modalitat d’obra i servei, sofrint les conseqüències de la política esclavista de l’empresa. Amb ús i abús de contractes d’obra i servei, categories laborals per sota de les funcions que realitzen, jornades laborals de més de 15 hores, no respecte dels dies de descans ni dels descansos entre jornada i jornada, no existència de quadrants ni horaris i incompliment constant de les mesures de seguretat.

Després de diverses reunions de treballadores, aquestes es van reunir amb l’empresa i li van presentar les seves reivindicacions. L’empresa en un acte de supèrbia no va escoltar les reivindicacions i les companyes davant aquesta oposició a millorar les condicions laborals van decidir recórrer a la inspecció de treball, fet pel qual han estat acomiadades.

Des del nostre col·lectiu denunciem les polítiques esclavistes de multinacionals com Aramark, una empresa sense escrúpols, que gestiona menjadors una gran quantitat d’hospitals i col·legis, així com bars en centres municipals com el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Senyalem a Víctor Barba, director general d’Aramark, com responsable de la política esclavista de l’empresa. Saludem la iniciativa de les explotades de plantar cara als abusos dels empresaris i lluitem per un món on el capitalisme i on el treball assalariat siguin abolits.

És per tot això que fem una crida a la solidaritat amb les treballadores acomiadades i demanem que estiguéssiu atentes als actes de solidaritat.

Aramark explota i acomiada a les treballadores. Davant el terrorisme empresarial, autorganització i lluita.

Finalment, demanem que es faci un enviament massiu de fax durant el dilluns 22 de juny i el dimarts 23 de juny com a acte de pressió per demanar la readmissió de les companyes. (El model de fax a continuació).

Direcció de l’empresa: Carrer Aribau 200-210. 08036 Barcelona. Tel. 93 240 21 41 Fax. 93 240 24 50

17 de juny del 2015

Acció llibertària de Sants

MODEL DE FAX:

“ RECONEIXEMENT DE LA CATAGORIA LABORAL I EL SEU CONSEQÜENT AUGMENT SALARIAL.

ESTABLIMENT DE QUADRANTS I HORARIS QUE FACIN COMPATIBLE LA VIDA FAMILIAR I LABORAL.

NO OBLIGATORIETAT DE FER HORES EXTRA I NEGOCIACIÓ DEL PREU D’AQUESTES AMB ELS TREBALLADORS.

COMPLIMENT DE LES MESURES DE SEGURETAT.

READMISSIÓ DELS TREBALLADORS ACOMIADATS.

FINAL DE L’ASSETJAMENT LABORAL.

SENYALEM A VÍCTOR BARBA, DIRECTOR GENERAL D’ARAMARK, COM A RESPONSABLE DE LA POLÍTICA ESCLAVISTA DE L’EMPRESA.

ARAMARK EXPLOTA I ACOMIADA ALS TREBALLADORS. DAVANT EL TERRORISME EMPRESARIAL, AUTORGANITZACIÓ I LLUITA.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s