Un nou desallotjament al barri de Sants

Un nou desallotjament al barri de Sants.

I així fins quan?

No descobrim res nou al escriure sobre com ha empitjorat la situació de vivenda per a les classes populars en els últims 10 anys.Milers de persones hem estat sent sistemàticament desallotjades de les cases on vivíem,bé per no poder pagar la hipoteca a la que el banc “de confiança” ens va encadenar, bé per no poder pagar lloguers abusius, per pressions del propietari o perquè així ho ha considerat algun jutge o jutgessa que poca idea tindran del que suposa quedar-se sense habitatge.

Imposicions i càstigs d’un sistema judicial que vela per l’acompliment de lleis i sentències que protegeixin els interessos dels que ho posseixen tot. Lluny, molt lluny, de buscar una veritable justicia social o de vetllar pel benestar de les classes populars

La vivenda és, una mercaderia més dins el lliure mercat. Per molt que estigui escrit a laconstitució o que es parli de “drets humans”. Hipocresia i paper mullat.. En la pràctica les administracions legislen a favor de bancs i propietaris especuladors, denuncien ocupants o, en el millor dels casos, tal com esta fent el regidor del districte de Sants, miren cap a una altra banda.

Davant aquesta realitat i aquesta perspectiva de futur moltes joves, catorze en el cas d’aquest desallotjament, veiem frustrades les nostres necessitats habitacionals.

Feines precàries amb contractes de 3 mesos, salaris de 4 o 5 € l’hora, contractes parcials que no permeten arribar a un salari decent i acomiadaments per reclamar millors condicions són el nostre pa de cada dia. Abocades, cada cop més, a hipotecar-nos per poder pagar els nostres estudis o obligades les nostres families a gastar els seus estalvis en la nostra formació.

Que podem fer sinó lluitar i organitzar-nos quan se’ns esta condemnant a una vida com aquesta?

Enmig d’aquest escenari, un grup de persones va decidir entrar a un bloc a Sants conegut com “La Galeana” per intentar cobrir les seves necessitats habitacionals. Un edifici situat al Carrer Creu Coberta 60 en el que els pisos portaven entre 2 i 20 anys buits i en el que la seva propietària, Maria Rosa Nuet Casanova, ha mostrat nula disposició a negociar i que a més, ha reconegut no tindre diners ni per reformar ni per enderrocar.

Per aquestes raons el Grup d’Habitatge de Sants, davant la decisió d’un jutge de desallotjar aquestes catorze persones, ha decidit recolzar-les. Donat que no considerem legitima la decisió del jutge. Denunciarem pels mitjans que puguem la injusticia que suposa aquest desallotjament.

Fa temps que se’ns imposen els interessos dels rics i les forces politiques “alternatives” no tenen la capacitat de cambiar les coses de forma substancial.

Volem reafirmar la nostra aposta per a la creació de xarxes de solidaritat autoorganitzades pel veïnat on mitjançant l’ajuda mútua i la força col·lectiva puguem plantar cara als problemes que ens afecten com a integrants de la classe treballadora. Volem anar més enllà de les quatre millores que poden oferir-nos els partits d’esquerres, capgirar aquest escenari d’abús i explotació i acabar amb aquest capitalisme que tot ho esclafa. Creiem necessària la construcció d’un moviment popular que pugui decidir i actuar per si mateix en comptes d’esperar les millors d’aquells qui diuen que faran el millor per a nosaltres.

És arrel d’anàlisi com aquests que des de ja fa mesos, diverses veïnes del barri de Sants intentem convertir el Grup d’Habitatge de Sants en un d’aquests espais de solidaritat veïnal. Convidem a totes aquelles persones que pateixin dificultats habitacionals, que estiguin sota amenaça de desallotjament, que no puguin pagar un pis o que estiguin sent pressionades pels seus llogaters, etc.. així com aquelles que es vulguin solidaritzar amb les afectades a participar del Grup d’Habitatge que duu a terme les seves reunions tots els diumenges a les 19.30h a l’Ateneu Llibertari de Sants.

JUNTES HO PODEM TOT!

Grup Habitatge Sants cada diumenge a les 19.30h a l’Ateneu Llibertari de Sants. C/ Maria Victòria, 10 <M> L1 i L5 Plaça Sants

malamala-001

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s