L’espurna de la solidaritat escalfa l’hivern

El passat 22 de desembre el col·lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes Rescat va organitzar diverses marxes de torxes arreu del territori per reclamar la llibertat de les preses polítiques catalanes, la Marina i la Lola, dues preses que resten a dos centres penitenciaris de França des de fa anys. A Barcelona la concentració va anar des de la Font de Canaletes fins a la Plaça Sant Jaume on es va llegir un comunicat de suport i es feu una petita foguera amb les torxes encara enceses. A més, es va convocar una concentració el proper 23 de gener a les 11h a la Ciutat de la Justícia, ja que passada la marxa de l’onze de setembre de l’Esquerra Independentista que va acabar al fossar, aquells que varen sortir a parlar amb la fotografies de les dues preses esmentades han estat acusats d’enaltiment del terrorisme per l’Audiència Nacional.

Més flama per a totes les preses

Com cada any el 31 de desembre es feu la marxa de torxes contra les presons que començà a Wad-Ras, la presó de dones de Barcelona, on es va esmorzar i es va fer una marxa pels voltants del centre penitenciari mentre s’escoltaven les veus de les preses agraïnt aquell gest i reclamant la seva llibertat mentre des de fora els assistents cridaven mostres de suport i es recordava a Patricia Heras, víctima d’un muntatge policial. Després es feu un dinar a l’Ateneu Flor de Maig, es va anar fins al Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca i la jornada culminà amb la marxa de torxes al voltant de la Model on es llegí un comunicat mostrant el rebuig a les presons i el suport a totes aquelles persones preses que hi ha arreu. La flama de la solidaritat inundà per un dia els diferents centres penitenciaris de Barcelona mostrant una realitat amarga que no va acabar amb la dictadura de Franco, com molts recorden, sinó que actualment afecta més de 70.000 persones a l’Estat Espanyol, molts més que en els últims anys del franquisme.

Llibertat Alfon. Pres per l’última vaga general

No cal anar gaire lluny per trobar-nos amb un nou cas d’aquesta repressió social basada en el sistema penitenciari. Aquest és el cas d’Alfon, el jove madrileny empresonat a la presó de Soto del Real a l’espera d judici arrel de la vaga general del 14N. Actualment, després d’un recurs desestimat, està a l’espera d’un informe policial sobre els fets mentre resta reclòs sota l’excusa del possible risc de fuga en un règim FIES el qual es basa en una sèrie de mesures que consisteixen en un aïllament complet de l’acusat i amb unes condicions més que precàries.

La situació de l’Alfon ha posat en alerta, de nou, a tots el moviments socials i el passat 28 de desembre es convocà una concentració a les portes de la Delegació del Govern per exigir la seva immediata posada en llibertat.

Un desembre combatiu. Pedro Álvarez, ni oblit ni perdó

Les mobilitzacions d’aquest darrer mes del 2012 no han parat i és que ara fa 20 anys d’aquell 15 de desembre en que Pedro Álvarez quasi fou atropellat a l’Hospitalet de Llobregat per un vehicle que circulava a gran velocitat, fet que desencadenà a una discussió amb el conductor que va ser resolta cruelment per aquest disparant tres trets a Pedro els quals acabaren amb la seva vida.

Dos dies després fou detingut, José Manuel S.F, agent del Cuerpo Nacional de Policía, com a pressumpte assassí del jove de la Verneda, després de la identificació de Yolanda, la xicota de Pedro. Només sis dies després de la detenció i malgrat una sèrie d’irregularitats denunciades per la família de la víctima, el presumpte assassí va ser posat en llibertat. Tot i que la pressió social aconseguí que es reobrís el cas el 1997, l’Audiència provincial de Barcelona va arxivar-lo tres anys més tard i, fins avui, no s’ha tornat a reobrir mostrant un cas, entre d’altres, de la impunitat d’aquells qui es doten de poder enfront la resta de la població.

El 15 de desembre d’enguany commemorant aquest fet i recordant que d’aquí poc el procés prescriurà passant a restar impune el seu assassí, la família acompanyada per la Plataforma Pedro Álvarez que integra familiars i amistats de Pedro,  han realitzat una ofrena floral i una manifestació a la tarda on s’hi ha reunit diversa gent per tal de mostrar el rebuig cap a la impunitat policial i el màxim suport als que ho han viscut de més a prop.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s