Article d’opinió a la Burxa n.169

Text publicat a la Burxa de gener de 2013, número 160

Els últims anys de crisi hem vist com la pau social ha sigut trencada per multitud de lluites, en defensa de l’educació, la sanitat, contra la pujada del transport i la fira del Mòbil, els desallotjaments, conflictes laborals, vagues generals i sectorials per citar-ne algunes. La valoració que algú podria extreure’n és que no han funcionat, quelcom hem fet malament ja que ni s’han aturat les retallades als serveis públics ni les reformes laborals, ni les pensions ni res de res.

Molta gent pensa que les formes que utilitzem ja no són vàlides, que el context socioeconòmic ha canviat i hem de cercar formes noves de mobilització i pressió, jo crec que ha canviat tot i res alhora, la mentalitat com a éssers humans no crec que hagi canviat gens, en aparença potser, però ben a dins les persones continuem tenint les mateixes inseguretats que sempre hem tingut, els motius pels quals la gent no surt a lluitar són els mateixos que pels quals no sortia fa generacions, i quan surt ho fa amb uns motius i aspiracions semblants, seguretat, supervivència, ràbia…

El problema no crec que estigui tant en les formes si no en la visió de la lluita, avui en dia costa molt trobar lluites que es plantegin des d’un inici uns objectius assequibles i unes tàctiques per assolir-los, i costa més encara veure com aquestes tàctiques es corresponen a una estratègia debatuda i portada a la pràctica a nivell global.

Molt breument, saber on atacar, quan i com; saber que tota petita lluita que portem a terme s’insereix i es complementa amb la lluita de la resta. Que les vagues traspassin l’aïllament per empreses o sectors per exemple. Que les lluites en defensa de la sanitat, vagin acompanyades d’una critica radical de la medicina occidental i es procurin estructures d’autogestió de la salut que ens permetin dur a terme en un futur lluites més fortes. De la generació d’aquest teixit social fort al marge de les institucions i de la pràctica i aprenentage de l’enfrontament amb l’Estat i el Capitalisme sortiran i podran avançar les lluites futures.

Aquesta és l’opinió personal d’una persona d’Acció Llibertària de Sants, no té per que ser compartida per tot el col·lectiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s